Beveiliging

computer beveiliging

De dreiging van cyberaanvallen neemt continu toe, er gaat immers geen dag voorbij zonder dat een DDoS aanval of hack het nieuws heeft gehaald. Nederlandse voorbeelden zijn ING, Rabobank, DigiD, De Telegraaf, het online check-in systeem van de KLM en natuurlijk Diginotar. Deze aanvallen zijn echter gericht op bedrijven.

Particulieren worden helaas ook niet ontzien. De nepmails die uw bank zogenaamd zou hebben verstuurd (phishing) zijn het meest bekende voorbeeld. Nog steeds trappen dagelijks vele gebruikers van internetbankieren in deze vorm van internetfraude.

Daarnaast ligt de dreiging van hackers, die het gemunt hebben op uw vertrouwelijke gegevens, altijd op de loer. Deze kunnen niet alleen via een virus, dat bijvoorbeeld als bijlage bij een e-mail wordt verstuurd, uw computer binnendringen, maar ook via de webbrowser die u gebruikt. Ook spyware en malware zijn veel voorkomende afgeleiden van virussen die worden gebruikt om toegang tot uw systeem te krijgen.

Kalf ICT Services kan ervoor zorgen dat de kans dat u slachtoffer wordt van een dergelijke aanval tot een minimum beperkt blijft, door uw computer zo goed mogelijk te beveiligen. Hierbij kunt u denken aan de volgende werkzaamheden :

  • Het uitvoeren van systeemupdates, op zowel Windows als OS X.
  • Het updaten en configureren van uw virusscanner en firewall.
  • Het updaten van uw webbrowser (Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome).
  • Het updaten van de plugins (Java, Flash Player) die u in uw webbrowser gebruikt.
  • Uitleg geven hoe u zelf uw systeem up to date kunt houden en mogelijke gevaren kunt herkennen en uit de weg kunt gaan..

Ik kan de werkzaamheden bij u thuis uitvoeren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om uw apparaat in Amstelveen af te geven.

Heeft u een vraag of probleem met betrekking tot de beveiliging van uw systeem? Neem dan gerust contact met mij op om te horen of ik ook u kan helpen.