Mac upgrade

Last van een langzame Mac? Goed nieuws, hier kan ik je mee helpen!

De hoofdoorzaken van een langzame Mac zijn:

  • Een gebrek aan werkgeheugen;
  • Een harde schijf die te vol / niet snel genoeg meer is;

In bijna alle gevallen is jouw Mac met een paar simpele ingrepen nog een aantal jaren te gebruiken, waardoor je geen nieuwe Mac hoeft aan te schaffen.

Werkgeheugen / RAM
De meeste Mac computers werden enkele jaren geleden standaard geleverd met 2 of 4 GB RAM geheugen. Met de programma’s van vandaag blijkt dit onvoldoende te zijn. Je zult dan snel merken dat programma’s traag reageren.

Huidige Mac computers worden doorgaans geleverd met 8 GB of zelfs 16 GB werkgeheugen. Een upgrade van jouw Mac naar 8 GB of 16 GB is heel eenvoudig en snel te realiseren. Door deze upgrade is je machine weer up-to-date en kun je meer programma’s tegelijkertijd open hebben zonder dat je hierbij een snelheidsverlies ervaart.Apple langzaam

Harddisk / Harde schijf / SSD
De meeste Mac computers werden enkele jaren geleden standaard geleverd met 250 GB of 320 GB opslagruimte, waar dit vandaag varieert tussen de 500 GB en de 1000 GB (1 TB). Met name bij het downloaden van bijvoorbeeld muziek en films, en bij het opslaan van foto-/videomateriaal, bereik je vrij snel het capaciteitenplafond van jouw desktop. Het vervangen van de oude harde schijf door een nieuwe, grotere schijf is eveneens eenvoudig en snel te realiseren.

Daarnaast zijn traditionele harde schijven te vervangen door een SSD (Solid State Drive, ook wel flash geheugen genoemd). Inmiddels worden praktisch alle nieuwe Mac’s voorzien van een SSD schijf. De voordelen van een SSD schijf zijn:

  • Vele malen sneller met opstarten;
  • Het verplaatsen van bestanden verloopt sneller;
  • Minder storingsgevoelig. Apple langzaam

Wat kost het om mijn Mac te upgraden ?
Dat is zo lastig te zeggen, het hangt namelijk af van je wensen, het type en de leeftijd van jouw Mac. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een offerte. Om te lezen wat anderen van mijn diensten vinden, verwijs ik u graag door naar ‘Referenties’.

Hoe lang duurt het om mijn Mac te upgraden?
Je zult je Mac maximaal twee dagen kwijt zijn. In de meeste gevallen is je Mac al na één dag weer gereed.

Waarom zou je je Mac upgraden?
Omdat je met een bescheiden aanpassing de technische levensduur van je Mac kunt verlengen en de aanschaf van een nieuwe Mac kunt uitstellen. Je hebt immers weer een goed presterende machine. Apple la

mac upgrade